blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG kralsamanov
ČLÁNKY
VIDEÁ
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
naruto uzumaky 007



shikamaru
pridal naruto uzumaky 007 28.2. 2009 o 14:49

Nara Shikamaru

Upozorňujem, že tento článok môže obsahovať informácie, či udalosti z deja.

Nara Shikamaru

Shikamaru patrí do Tímu 10 spolu s Ino, Chojim a učiteľom Sarutobi Asumom. Shikamaru je veľmi múdry a rozvážny, čo využíva aj v boji. Keď má bojovať, vymyslí väčšinou nejakú geniálnu stratégiu, ktorou porazí protivníka. Techniky jeho klanu Nara sú založené na tieňoch. Teda napríklad technika, ktorú Shikamaru na začiatku najviac používal, je Kagemane no Jutsu, kde keď chytí protivníka do svojho tieňa, budú sa pohybovať zrkadlovo.

 

Väčšina ľudí si myslí, že Shikamaru je hlúpy a lenivý, čo odpovedá aj jeho výsledkom v Ninja akadémii. Pravda ale je, že Shikamaru nerád robí veci, ktoré mu nepripadajú zaujímavé a teda skoro všetky testy prespal. Väčšinu vecí nazýva príliš problematických a nudných, ale keď mu jeho učiteľ Asuma dal špeciálny herný IQ test, vyšlo, že Shikamaru je génius s IQ nad 200. Keď Zvučná dedina spoločne s Piesočnou napadla Listovú, tak uspali všetkých ľudí špeciálnou technikou. Shikamaru sa tejto technike vyhol, ale aj napriek tomu sa tváril že spí, aby nemusel pomáhať a aby neriskoval, že ho zrania.

Shikamaru a Choji ako deti

Shikamaru, aj napriek svojej lenivosti, nikdy nenechá svojich priateľov v nebezpečí, keď ide do tuhého a snaží sa im pomôcť. Keď bol Shikamaru a jeho tím v Lese chakry, počas Chuuninskej skúšky, prehovoril Ino, aby pomohli jej bývalej kamarátke Sakure, ktorá bojovala sama proti trom zvučným ninjom.

Otcovia Ino, Shikamarua a Chojiho boli taktiež tím, pričom sa vôbec nejedná len o zhodu náhod. Tak to totiž zariadil Tretí Hokage. Ino, Shikamaru a Choji sa rovnako ako ich otcovia (Inoichi, Shikaku, Choza)
označujú ako tím Ino-Shika-Chou. Shikamaru sa s Chojim priatelil už dlho. Shikamaru bol jediný, kto Chojiho nebral len ako “pomalého tučka”, ale ako dobrého človeka s dobrým srdcom. Shikamaru Chojimu stále bezmedzne verí a to aj v boji.

Medzi Shikamaruove koníčky patrí napríklad tiež pozorovanie oblakov, prípadne hranie hier ako napríklad Shougi, čo je niečo ako Japonské šachy. Jeho učiteľ, Asuma, ho v Shougi ešte nikdy neporazil, keďže Shikamaru vždy vymyslí dokonalú stratégiu tak, že spojí všetky prsty do tvaru kruhu a zavrie oči.

Počas Chuuninskej skúšky bol Shikamaru jediný z jeho tímu, kto sa dostal do finálového kola. Shikamaru mal vo finále bojovať s Dosuom, ale nakoniec bol jeho zápas presunutý proti Temari z Piesočnej dediny, čo Shikamarua nepotešilo, pretože nerád bojuje proti ženám a myslí si, že sú príliš problematické (myslí si to napríklad aj o svojej matke). Po tom, čo v boji nakoniec použil svoju úžasnú stratégiu a chytil Temari do svojej techniky, to začalo vyzerať, že Shikamaru už určite vyhrá. V tej chvíli, keď všetci čakali ako to Shikamaru dokončí, tak zdvihol ruku a vzdal sa. Víťazkou sa teda stala Temari.

Shikamaru a Temari

Aj napriek tomu, že Shikamaru svoj zápas prehral, bol ako jediný z účastníkov Chuuninskej skúšky povýšený na Chuunina, a to hlavne vďaka jeho rozvážnosti a veliteľským schopnostiam, ktoré v zápase preukázal. Piata Hokage, Tsunade, ho potom povelila velením rôznych misií, ako napríklad zabránenie únosu Sasukeho do Piesočnej dediny zvučnými ninjami.

Shikamaruov klan sa okrem tieňov špecializuje aj na chov jeleňov, ako nasvedčuje aj jeho meno a meno jeho otca, Shikakua. Shika totiž znamená jeleň a Nara je názov slávneho Japonského parku, v ktorom chovajú jelene. Shikamaru bol často zobrazovaný spolu s Temari a hovorí sa, že Shikamaru je do nej zamilovaný, aj napriek tomu, že Shikamaru povedal, že je jedna z najproblematickejších žien, spolu s Ino a jeho mamou.

Po tom, čo jeho učiteľ Asuma zomrel, Shikamaru začal fajčiť jeho cigarety, pretože vtedy mal pocit, že je nablízku. Dokonca začal používať Asumove čepele, do ktorých vkladal chakru. Taktiež sľúbil Kurenai, že keď sa narodí to dieťa, čo čakala s Asumom, tak ho bude chrániť.

Základné informácie

  • Hodnosť: Genin, Chuunin
  • Vek: 12; 15 (Shippuuden);
  • Učiteľ: Sarutobi Asuma
  • Tím: Ino-Shika-Cho (Ino, Shikamaru, Choji)



Prístupov 1272
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
naruto parody
[ 20.4.2009] (príspevkov 0)
kung fu panda
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
uzumaki naruto
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
sasuke
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
tsunade
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
jiraiya
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
kakashi
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
sakura
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
shikamaru
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
namikaze
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)